Behandelingen

Wat is acné en kan Cryon acné behandelen?

Acne behandelen

De medische term voor jeugdpuistjes is acné vulgaris, oftewel acné. Maar wat is acné precies en hoe ziet een acné behandeling eruit? Acné is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Het uit zich bij de meeste mensen in het gezicht maar het kan ook voorkomen op de borst, rug, nek of de schouders. De acné komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Talgklieren maken talg aan om de huid soepel te houden.

Ongeveer 85% van de mensen, in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft in mindere of meerdere mate last van acné. Acné is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Wanneer de acné onjuist of niet behandeld wordt, kunnen er blijvende littekens achterblijven. Bij Cryon kunt u gelukkig terecht voor een kwalitatieve acné behandeling. Heeft u naast acné last van huidoneffenheden, zoals bijvoorbeeld steelwratjes en couperose, dan helpen wij u ook graag voor een prachtig resultaat.

Hoe ontstaat acné?

Acné is niet besmettelijk. Het komt rond de puberteit vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Op latere leeftijd komt het vaker bij vrouwen voor. Acné kan ontstaan door verschillende factoren. Een hoge talgproductie hebben we al genoemd, dit ontstaat vaak in de puberteit onder invloed van hormonen. De talgklieren in het gezicht, op de borst en op de rug worden in die periode groter en produceren meer en dikkere talg. Een andere factor is dat de afvoerkanaaltjes van de talgklierfollikels, die talg van de talgklier naar de huid afvoeren, verstopt kunnen raken. Dit komt doordat huidschilfers niet goed afschilferen en vervolgens samenklonteren. Daardoor kan de talg kan niet meer weg en dan gaat dit ophopen. Dit heet een comedo of mee-eter. De comedo wordt steeds groter door de constante aanvoer van talg. Op een bepaald moment barst de wand onder de huid en ontstaat er een ontsteking.

Acné behandeling van Cryon

Het proces van de acné behandeling bij Cryon ziet er als volgt uit. Eerst beginnen we met het reinigen van de huid, denk hierbij aan schoonmaken, scrubben en doorbloeden. Daarna volgt een uitgebreide dieptereiniging en verwijderen we de onzuiverheden. Vervolgens wordt er een aangepaste peeling toegepast en hierna sluiten we de behandeling af met de kalmering van de huid. We gebruiken hiervoor altijd een hydraterend serum en overdag een verzorgende crème speciaal tegen acné met een SPF. Tijdens de eerste acné behandeling stemmen we samen met u af wanneer we de vervolgbehandeling zullen inplannen. Meestal is dit na 1 of 2 weken, afhankelijk van de ernst van de acné en uw wensen. Daarna wordt uw huid met regelmaat behandeld en wordt er echt gewerkt aan het verbeteren van de huidconditie en het verminderen van acné. We evalueren iedere behandeling wat de voortgang is en hoe we samen met u het gewenste resultaat kunnen bevorderen. De specialisten van Cryon zullen altijd een productadvies geven om de huid op een juiste manier te verzorgen wanneer u thuis bent.

Hoe krijgt u een egale huid?

Als u acné heeft of hebt gehad ziet de huid er meestal wat beschadigd uit. Rode vlekken, puisten, zwarte punten, acnélittekens, bruine vlekken; allemaal zichtbare schade door acné. Heeft u daarnaast ook zonschade opgelopen in de vorm van sproeten dan maakt dat de huid helaas nog minder egaal. Ook bindweefselbulten of couperose verslechteren het gehele beeld van de huid. Acné en huidoneffenheden samen op een gezicht maken een heel rommelig geheel en laten uw huid er onzuiverder uitzien. Daarom adviseren wij van Cryon: laat alle huidoneffenheden verwijderen zodat uw huid in ieder geval niet dáárdoor (onzuiver en) slechter lijkt dan de huid eigenlijk is. Bij Cryon zit het verwijderen van overige huidoneffenheden niet inbegrepen in uw acné behandeling. Dit is een specialisatie waarvoor u een specialist nodig heeft die deze technieken beheerst. Bij Cryon werken vijf specialisten met de specialiteit huidoneffenheden verwijderen.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk dat u bij acné de puistjes niet zelf uitknijpt en niet aan de acné gaat krabben. Dit kan leiden tot verergering van de ontstekingen en tot littekenvorming. Vaak wordt er gedacht dat de zon of de zonnebank helpt tegen een acné (behandeling). De acné zal even minder opvallen door het bruin worden van uw huid. Maar vergis u niet! Op korte termijn kan het juist de acné verergeren, dit komt doordat de huid dikker wordt en de talgproductie toeneemt. Probeer middelen te vermijden die de talgklier kunnen verstoppen, zoals cosmetica. Als u toch make-up wilt gebruiken, gebruik dan zo min mogelijk en kies voor make-up op waterbasis.

De specialisten van Cryon kunnen u ook hierbij adviseren. Neem gerust contact met ons op of begin erover tijdens uw behandeling bij ons. Verwijder voor het slapen altijd uw make-up met de juiste reinigingsproducten. Na een fanatieke sportsessie is het belangrijk om altijd uw gezicht en lichaam te reinigen. Zweet kan namelijk in combinatie met kleding en wrijving de acné erger maken. Onze laatste en hele belangrijke tip; stop niet met het reinigen/behandelen van uw huid wanneer de acné verminderd is. Wanneer u stopt kan de acné helaas weer terugkomen. En dat willen we niet.

Vragen

Wanneer u graag meer informatie wilt over een acné behandeling, kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. U kunt ons ook een bericht sturen via WhatsApp op 06 81 38 14 65. Onze specialisten helpen u graag. Wij streven ernaar de juiste acné behandeling voor iedere huid te bieden en rusten niet voordat wij u een professioneel advies hebben gegeven. Ook wanneer wij u niet kunnen behandelen, zullen wij dit eerlijk aangeven. Wij denken altijd graag met u mee en streven naar een structurele verbetering van uw huid. Dit wordt dan ook zeer gewaardeerd door onze klanten. Lees bijvoorbeeld eens onze reviews op Google.