Behandelingen

Couperose behandeling bij Cryon

Heeft u last van couperose? Bij Cryon kunnen wij u voorzien van een effectieve couperose behandeling. Ons team van specialisten is uiterst deskundig en staat klaar voor al uw vragen. Op deze pagina vindt u extra informatie over het fenomeen couperose en de behandeling die Cryon aanbiedt vanuit haar salon in Breda.

Hoe herken ik couperose?

Couperose is een onschuldige huidaandoening waarbij de bloedvaten blijvend verwijd zijn. Couperose komt vaak voor in het gezicht en decolleté. Kenmerken van couperose zijn de rode of blauwe scherp begrensde lijnen in de huid. De bloedvaten kunnen klachten geven zoals jeuk, prikkelingen of branderigheid.

Wat is de invloed van couperose op mijn huid?

Indien er vaten bij elkaar in de buurt zitten, dan pas heeft het invloed op uw huid. Doordat de bloedvaten blijvend verwijd zijn, zijn zij hun functie verloren. Het openen bij warmte en sluiten bij normale en koude omstandigheden lukt niet meer. Bij couperose blijven de bloedvaten ten alle tijden geopend. Daardoor nemen ze niet meer deel aan de doorbloeding van de huid waardoor de conditie van de huid alleen maar slechter en slechter zal worden. Dit kan u herkennen aan de droogte van de huid met veel schilfers.

Wat zijn de oorzaken van couperose?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige aders in de huid slapper en daardoor wijder zijn geworden. Er zijn verschillende oorzaken van couperose. Erfelijkheid is de meest voorkomende oorzaak. De kans dat een familielid couperose heeft, kan voor u ook meespelen. Maar ook overmatige zonblootstelling kan een oorzaak zijn. Tevens lijken mensen met lichte huidtypen ook een verhoogde kans op couperose te hebben. Daarnaast kan het chronisch gebruik van crèmes op het gezicht die corticosteroïd bevatten ook bijdragen aan de vorming van couperose op de huid.

Hoe verloopt een couperose behandeling?

Bij Cryon verwijderen wij couperose met elektro coagulatie oftewel een laserbehandeling. Hiervoor gebruiken we een blend apparaat. Dit is een apparaat waarbij we twee stroomsoorten gebruiken, gelijkstroom en wisselstroom. Gelijkstroom zorgt voor een verwekende vernietiging van het weefsel terwijl wisselstroom ervoor zorgt dat dit proces niet te lang duurt. Onder invloed van gelijkstroom ontstaat er in de huid natronloog, het loog zorgt voor de vernietiging van couperose. Wisselstroom geeft hitte wat het vernietigingsproces versnelt. De huid vernietigen door loog geeft een heel ander effect dan de huid vernietigen met alleen hitte, wat veel concurrenten doen. Loog verweekt terwijl hitte verhardt. Dus na vernietiging door loog is het wondoppervlak zacht en door hitte is het wondoppervlak hard. Het is uit onze ervaring gebleken dat een wond die veroorzaakt is door voornamelijk loog, veel sneller en mooier geneest dan een wond door hitte. Hitte kan weefselversterf en littekenvorming veroorzaken terwijl dat met loog bijna onmogelijk is. Hierdoor zijn er veel minder risico’s. De producten die wij gebruiken tijdens een behandeling worden uiteraard afgestemd op uw huid. Bekijk de tarieven voor verschillende behandelingen en maak eenvoudig een afspraak!

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Na de couperose laserbehandeling ziet u meteen dat de couperose aan het verdwijnen is. Door vele kleine prikken tijdens de behandelmethode kunnen er kleine wonden ontstaan. Deze genezen vanzelf, wat u merkt aan het toenemen van de doorbloeding. Er kan eventueel een zwelling ontstaan, die meerdere dagen kan aanhouden. Omdat de schade relatief beperkt is mag u de huid vanaf de dag na de couperose behandeling weer camoufleren, mocht u dat willen. Let er bij het reinigen van de huid dat u voorzichtig bent en niet te hard op uw gezicht wrijft. Na een paar dagen is de couperose aanzienlijk verminderd. Het enige wat u misschien kunt zien zijn kleine korstjes, maar deze vallen na een paar dagen vanzelf van uw gezicht. Cryon is dé specialist in verschillende behandelingen. Neem contact op of maak online snel en eenvoudig een afspraak voor uw gewenste behandeling.

Hoe verloopt de nabehandeling van couperose?

Na de couperose behandeling raden wij u aan om rust nemen. Sporten en een bezoek aan de sauna worden afgeraden omdat dat teveel doorbloeding geeft waardoor de bloedvaten weer open kunnen gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Tijdens de genezing is het aan te raden om te blijven smeren met een speciale crème die hiervoor geschikt is. Onze specialisten zullen u hierover informeren tijdens de behandeling. De week na het verwijderen van couperose moet u voorzichtig zijn met het reinigen van uw gezicht en is het verstandig om de straal van de douche uit het gebied van de wond te houden. Na een week kunt al uw huidverzorging weer als normaal oppakken en kunt u tevens weer normaal sporten en zwemmen.

Andere vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen wat betreft couperose en de behandeling hiervan? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt ook een foto naar ons sturen via WhatsApp, zodat één van onze medewerkers u een eerste advies kan sturen.