Behandelingen

Steelwratjes verwijderen door Cryon

Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes zijn er in alle soorten, maten en kleuren en worden ook wel fibromen genoemd. De kleuren steelwratjes die vaak voorkomen zijn: huidskleur, wit, beige, bruin, zwart, roodzwart en roodbruin. Vaak verschijnen ze als een klein puntje op de huid, een bruin steeltje of een klein korreltje. Steelwratjes worden soms ook wratten genoemd, al is dit niet helemaal juist. Een wrat wordt namelijk veroorzaakt door een virus en kan ook besmettelijk zijn. Steelwratjes zijn uitstulpingen van de huid en hebben niets met een virus te maken en zijn ook niet besmettelijk. Regelmatig krijgen wij mensen in onze praktijk die vragen of wij steelwratjes kunnen verwijderen, wat zeker het geval is. Ook wanneer u last heeft van andere huidoneffenheden dan steelwratjes kan Cryon u helpen met een passende behandeling!

Wat is de oorzaak?

De oorzaak van steelwratjes in een groep bij elkaar is wrijving. Op alle plaatsen waar de huid tegen elkaar aanwrijft kan een steelwratje groeien. De meest voorkomende plaatsen waar steelwratjes kunnen ontstaan zijn in de oksels, oogleden, hals en liezen. Steelwratjes zijn volstrekt onschuldig. Ze kunnen als cosmetisch storend gezien worden en omdat steelwratjes soms een hoog steeltje hebben, kunnen ze soms ergens achter blijven hangen en zodoende gaan bloeden. In deze gevallen kunt u beter de steelwratjes verwijderen met een passende behandeling bij Cryon.

Steelwratjes behandeling bij Cryon

Het verwijderen van een steelwratje duurt maximaal 10 seconden. Wanneer steelwratjes erg duidelijk op de huid aanwezig zijn en we deze willen verwijderen, kiezen we bij een behandeling ervoor om te knippen met een scherp schaartje. Het is gebleken dat dit de meest efficiënte en minst pijnlijke methode is om steelwratjes te verwijderen. Steelwratjes die plat op de huid zitten worden verwijderd met elektro coagulatie. Hiervoor gebruiken we bij Cryon een blend apparaat. Dit is een apparaat waar twee stroomsoorten tegelijk werkzaam zijn, namelijk gelijkstroom en wisselstroom. De gelijkstroom zorgt voor een verwekende vernietiging van het weefsel terwijl de wisselstroom ervoor zorgt dat dit proces niet te lang duurt. Onder invloed van gelijkstroom ontstaat er in de huid ‘natronloog’. Dit loog zorgt voor de vernietiging. Wisselstroom geeft hitte en deze hitte versnelt het vernietigingsproces van het loog.

Nabehandeling van steelwratjes

Over het algemeen ervaart u weinig pijn na de steelwratjes behandeling. Als er steelwratjes op het lichaam zijn verwijderd dan kan het schuren van kleding wat ongemak geven. Als er een korstje is gevormd op de plek van het steelwratjes, voelt u er daarna niks meer van. Het doel is om een stevig korstje te krijgen, dus wij raden aan om 24 uur na de behandeling het wondje droog te houden. Afhankelijk van de plaats op het lichaam blijft het korstje tussen de één en drie weken zitten. Onze ervaring is dat korstjes in het gezicht meestal na een week vanzelf van het gezicht af vallen. Korstjes op het lichaam kunnen drie tot vier weken blijven zitten. Het is heel belangrijk dat u wacht tot het korstje vanzelf van uw huid afvalt. Op deze manier verstoort u het wondgenezingsproces niet en zal de wond mooi genezen.

Verzorging van uw huid na behandeling

We raden aan uw huid goed te verzorgen na de behandeling. Wij raden af om direct na het verwijderen van de steelwratjes verzorgende producten op het wondje te gebruiken, aangezien dat korstvorming tegengaat. Het korstje zorgt voor afdichting van de huid als bescherming tegen bacteriën. Bij Cryon geven wij u graag advies met betrekking tot producten die u wel en niet kunt gebruiken wanneer u steelwratjes heeft laten verwijderen. Uiteraard maken wij in onze praktijk gebruik van producten van de hoogste kwaliteit en kunnen wij u professioneel advies geven met betrekking tot de juiste producten. U kunt gewenste producten in onze praktijk kopen of bestellen in onze webshop. Na het verwijderen van een steelwratje herstelt de huid normaal en zal dus geen litteken achterblijven.

Andere vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen over steelwratjes en de behandeling hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wanneer u naar Cryon komt voor het verwijderen van huidoneffenheden, wordt er eerst met u besproken om welke oneffenheid het gaat en zal er daarna een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.