Behandelingen

Wat zijn littekens en kan Cryon deze verwijderen?

Wat zijn littekens?

Littekens zijn huidoneffenheden die het gevolg zijn van restanten van huidbeschadigingen na infecties, een trauma of een chirurgische ingreep. Littekens in het gezicht kunnen ook ontstaan door hardnekkige acne die langere tijd heeft aangehouden. Littekens kunnen fysieke maar ook emotionele klachten geven. De specialisten Cryon in Breda kunnen u helpen wanneer u last heeft van littekens.

–> Een behandeling inplannen

Hoe ontstaan littekens?

Een litteken is een zichtbare afwijking van de huid die ontstaat wanneer de wondgenezing wordt verstoord. Deze verstoring kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een infectie, een algehele slechte conditie van de huid of een slechte doorbloeding van het gebied rondom de wond.

Littekens in het gezicht

Littekens in het gezicht die zijn ontstaan door acne kunnen het dagelijks leven ernstig belemmeren. Dit kan jeuk, pijn en zelfs schaamte met zich mee brengen. Bij Cryon in Breda proberen wij deze schaamte bij u weg te nemen door speciale acne behandelingen aan te bieden. Ook wanneer uw littekens niet het gevolg zijn van acne kunnen wij u helpen. Veel mensen blijven veel te lang onnodig rondlopen met littekens, terwijl onze specialisten u kunnen helpen.

Littekens verwijderen

Het is helaas niet mogelijk om een litteken volledig te verwijderen en te laten verdwijnen. Bij Cryon bieden wij verschillende behandelmethoden aan die de zichtbaarheid verminderen of het aanzien van een litteken verbeteren. Om een beter beeld te krijgen van de littekens kan het voorkomen dat wij voorafgaand aan een consultafspraak u vragen om eerst een aantal foto’s te maken van het litteken en het gebied daaromheen. Zo weet u meteen of een behandeling nodig is en of wij u kunnen helpen. Onze praktijk is namelijk altijd gericht op het leveren van het beste resultaat. Uw foto’s kunt u opsturen via WhatsApp. Tijdens een eerste afspraak met onze specialisten krijgt u uitgebreide uitleg over de geschikte behandelmethoden die we bij Cryon in Breda aanbieden.

Wat kunt u zelf doen?

We raden het af om een litteken in de eerste periode na het ontstaan bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen of felle zon. Strakke kleding en krachtsporten of soortgelijke oefeningen kunnen het litteken beschadigen. Wanneer u graag uw littekens wilt laten verdwijnen is het noodzakelijk om zo min mogelijk aan de wond en de littekens te zitten, ook wanneer deze gaat jeuken of pijn gaat doen. Zodra het litteken wat meer rust en tijd heeft gehad om te helen, kan het helpen om litteken en het gebied eromheen rustig met schone handen te masseren ter vermindering van jeuk en pijn. Na de behandeling bij Cryon kunnen wij u ook producten aanraden die het genezingsproces bevorderen. Hier zullen onze specialisten u over informeren na de litteken behandeling.

Andere vragen

Wanneer u graag meer informatie wilt over het verwijderen van littekens, dan kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Onze specialisten helpen u graag.