Bij onze schoonheidssalon in Breda komen regelmatig vragen over ouderdomsvlekken verwijderen. Wij werken met methodes die bewezen hebben dat zij resultaat leveren. Daarnaast zijn de kernwaarden professionaliteit en deskundigheid erg belangrijk voor ons. Daarmee bent u ten alle tijden verzekerd van kwaliteit.

Welke soorten ouderdomsvlekken zijn er?

Er bestaan verschillende soorten ouderdomsvlekken. Wij beschrijven hieronder de vier meest voorkomende ouderdomsvlekken.

  • Lentigo solaris oftewel levervlekken

Deze ouderdomsvlekken zijn de meest voorkomende en de meest bekende soort. Ze staan ook bekend onder de namen “levervlekken” of “zonnevlekken”. Levervlekken zijn goedaardige, lichtbruin gepigmenteerde vlekjes.

  • Verruca seborrhoica oftewel ouderdomswratten

Deze ouderdomsvlekken zijn meestal wratachtig of bloemkool vorming en kunnen soms grote afmetingen aannemen tot wel enkele centimeters in doorsnede. Sommige ouderdomswratten zijn echter afgeplat en licht of donkerbruin van kleur en lijken dan ook heel sterk op levervlekken of zelfs op gewone moedervlekken.

  • Seniele angiomen oftewel bloedblaartjes of ruby spots

Deze ouderdomsvlekken zijn in tegenstelling tot levervlekken en ouderdomswratten niet  bruin maar rood of paars van kleur. Ze staan ook bekend als bloedblaartjes. De Engelse termen zijn ruby spots of cherry spots genoemd naar de kleur. Ook deze vlekken zijn volkomen onschuldig.

  • Idopathische guttate hypomelanose oftewel witte ouderdomsvlekken

Een moeilijke benaming maar ze staan beter bekend als “witte ouderdomsvlekken”. Behalve donkere ouderdomsvlekken heb je dus ook lichte of witte ouderdomsvlekken. We zien hierbij witte ronde vlekjes ongeveer 3- 8 mm op voornamelijk armen en benen en op andere aan de zon blootgestelde delen zoals het decolleté. Opvallend aan deze witte ronde vlekjes is dat ze gelukkig nooit samenvloeien tot grotere vlekken. Deze soort ouderdomsvlekken zijn helaas niet te verwijderen. We raden daarom onze cliënten aan ze te camoufleren met zelfbruinende lotions. Deze kunt u vinden in onze webshop. Mocht u vragen hebben over het verwijderen van ouderdomsvlekken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Onze specialisten helpen u graag.

Ouderdomsvlek laten verwijderen door middel van coagulatie

Wilt u graag ouderdomsvlekken verwijderen bij schoonheidssalon Cryon? Dit kan! Wij hebben een effectieve behandeling die de meeste soort ouderdomsvlekken kan verwijderen. Het gaat om een behandeling waarbij een ouderdomsvlek wordt verwijderd door middel van coagulatie.

Na de behandeling ontstaat er een korst die u ongeveer zeven tot veertien dagen blijft zien. De nieuwe gezonde huid heeft een periode nodig om bij te kleuren met de rest van de huid. afhankelijk van specifieke behandelplek duurt dit korter of langer dan gemiddelde van twee maanden. In de schoonheidssalon kunnen wij u verder adviseren over de verzorging voor een optimaal huidherstel.

Omdat de specialisten van Cryon niet zijn opgeleid om diagnoses te stellen of het goedaardig of kwaadaardig is, raden wij u aan om bij twijfel vóór de behandeling contact op te nemen met uw huis- of huidarts.