Behandelingen

Kan Cryon levervlekken verwijderen?

Levervlekken zijn goedaardige, lichtbruin gepigmenteerde vlekjes. Men spreekt van levervlekken omdat ze vroeger dachten dat de vlekken het gevolg waren van leverproblemen. Wilt u graag uw levervlekken laten behandelen? Dan bent u bij de specialisten van Cryon aan het juiste adres. In dit blogartikel leest u meer over levervlekken en de behandeling hiervan.

Wat zijn levervlekken?

Levervlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Wanneer we ouder worden veroudert ook de huid. Levervlekken zijn meestal bruin of zwart van kleur. Vooral een huid die in de loop der jaren veel is blootgesteld aan de zon kan pigmentafwijkingen gaan vertonen. De meest voorkomende plek op het lichaam waar levervlekken kunnen ontstaan is in het gezicht of op de handrug. De mate waarin een persoon hier last van krijgt, hangt af van erfelijke factoren maar bovenal van de mate van blootstelling aan zonlicht.

Levervlekken behandeling bij Cryon

Ondanks dat levervlekken onschuldig zijn willen sommige mensen ze liever laten verwijderen. Met 30 jaar specialistische ervaring op het gebied van huid en huidverbetering krijgen de schoonheidsspecialisten van Cryon regelmatig vragen over het verwijderen van huidoneffenheden. Zo ook over levervlekken. Levervlekken verwijderen kan op diverse manieren. Bij Cryon gebruiken we een elektrocoagulatie behandeling. Elektrocoagulatie is een behandelmethode waarbij met een minuscuul naaldje stroom in het bloedvat in de huid wordt gebracht. Hierdoor ontstaat er aan de punt van de naald een grote warmte. Daardoor stollen de eiwitten in het bloed, waarna de vlek verschrompelt. Hiermee kunnen wij levervlekken uitstekend behandelen en laten genezen.

Wat kan ik zelf doen?

Om te voorkomen dat er levervlekken op de huid bijkomen, is het verstandig blootstelling aan zonlicht te beperken of goede zonnebrandmiddelen te gebruiken. Bekijk onze webshop voor geschikte producten. Los daarvan is het goed te weten dat zonlicht niet goed is voor de huid als hij behandeld is of behandeld gaat worden.

Nabehandeling

Na behandeling van de levervlekken kleurt de vlek roodbruin van kleur. Tevens kan er ook wat zwelling optreden. De dagen na de behandeling wordt de levervlek eerst donkerder van kleur, voordat deze in de weken daarna lichter kleurt.  Wanneer de levervlek is behandeld, gebruik dan tot een jaar na de laatste behandeling een zonnebrandmiddel met factor 15 of hoger op de behandelde plek. Levervlekken kunnen in de toekomst altijd toenemen. Het is belangrijk om uzelf dus goed te blijven beschermen tegen de zon. In onze salon kunnen wij u uitstekend adviseren met betrekking tot de juiste verzorgingsproducten.

Contact

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen wat betreft het verwijderen van levervlekken? Of bent u benieuwd wat de precieze kosten zijn van een behandeling bij Cryon? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Wij helpen u graag!