Behandelingen

Kan Cryon een fibroom verwijderen?

Wilt u uw fibroom laten verwijderen? Bij Cryon bieden wij u een fibroom behandeling die u van de zwelling afhelpt. Ons team van specialisten en deskundigen zorgt ervoor dat alle huidoneffenheden behandelingen soepel verlopen. Op deze pagina vindt u extra informatie over fibromen en de behandeling die Cryon aanbiedt vanuit de praktijk in Breda.

Wat zijn fibromen?

Fibromen zijn kleine, goedaardige huidgezwelletjes die opgebouwd zijn uit bindweefsel. Deze gezwelletjes worden soms een steelwratje genoemd omdat het vastzit aan de huid aan iets wat lijkt op een klein steeltje. Het heeft echter niet dezelfde eigenschappen als een wrat. Wratten worden namelijk door een virus veroorzaakt en zijn daardoor ook besmettelijk. Een fibroom is een uitstulping van de huid en heeft niets te maken met een virus. Fibromen zijn bijna altijd goedaardig en hoeven niet met urgentie behandeld te worden, al is het wel verstandig om dit te laten controleren door een deskundige.

Hoe herken ik fibromen?

Kenmerken van fibromen zijn loszittende gezwelletjes op de huid van ongeveer 2 tot 5 millimeter groot. Fibromen hebben vaak de kleur van de eigen huid of van een moedervlek, maar kunnen ook andere tinten hebben. De fibromen kunnen voorkomen in de hals, liezen, oksels en oogleden, maar ook onder de borst, op de ledematen, op de romp en in de liezen. De gezwelletjes kunnen voorkomen in grote getalen en als enkele plekjes. Wilt u graag een fibroom verwijderen? Cryon kan u hierbij helpen.

–> Een behandeling inplannen

Soorten fibromen

Er zijn twee soorten fibromen:

  • Weke fibromen
    De weke fibromen, oftewel fibroma molle, komen vooral voor in de hals, oksels, liezen of oogleden.
  • Harde fibromen
    De harde fibromen voelen aan als een schijfje. Deze fibromen komen vooral voor op de ledematen.

 

Het is niet duidelijk hoe fibromen ontstaan, maar wel is de relatie gelegd met wrijving. Over het algemeen worden fibromen niet als extreem storend ervaren. De voornaamste reden waarom veel mensen fibromen laten verwijderen is cosmetisch, maar het kan ook voorkomen dat de gezwelletjes als hinderend worden ervaren, bijvoorbeeld wanneer deze zich op de oogleden bevinden.

Hoe verloopt een fibroom behandeling?

Wat uw reden om het fibroom te laten verwijderen ook is; wij helpen u graag. De eerste stap is om het fibroom te onderzoeken. Onze specialisten zijn niet opgeleid om uw huid te diagnosticeren. Wij raden u aan om bij twijfel over de aard van uw fibroom vóór het verwijderen contact op te nemen met uw huis- of huidarts.

Wanneer is vastgesteld dat het fibroom goedaardig is, kunnen we op verschillende eenvoudige manieren het fibroom verwijderen. Bij Cryon kiezen we ervoor om fibromen die duidelijk op de huid zitten te knippen met een heel scherp schaartje. Dit is de meest efficiënte en minst pijnlijke methode is om een fibroom te verwijderen. Door onze uitgebreide dermatologische kennis en jarenlange ervaring bent u verzekerd van een volstrekt veilige behandeling met een mooi eindresultaat.

Platte fibromen verwijderen

Bij Cryon verwijderen wij platte fibromen met elektro coagulatie, oftewel met een laserbehandeling. Hiervoor gebruiken we een blend apparaat. Dit is een apparaat waarbij we twee stroomsoorten gebruiken: gelijkstroom en wisselstroom. Gelijkstroom zorgt voor een verwekende vernietiging van het weefsel terwijl wisselstroom ervoor zorgt dat dit proces niet te lang duurt. De producten die wij gebruiken tijdens een behandeling worden uiteraard afgestemd op uw huid. Bekijk de tarieven voor verschillende behandelingen en maak eenvoudig een afspraak!

De nabehandeling

Op de plaats waar het fibroom verwijderd is, ziet u een wondje dat precies de doorsnede heeft van het steeltje waar het fibroom mee aan de huid vast zat. We wachten tot het bloeden is gestelpt en laten dan het wondje zonder verband genezen zodat er een korstje kan vormen. Dit korstje blijft afhankelijk van de plaats op het lichaam tussen de één en drie weken zitten. Het is heel belangrijk dat u wacht tot het korstje vanzelf van uw huid afvalt. Op deze manier verstoort u het wondgenezingsproces niet en zal het mooi genezen.

Andere vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen wat betreft fibromen en de behandeling hiervan? Of bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het verwijderen van uw fibromen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt een foto naar ons sturen via WhatsApp, zodat één van onze medewerkers u meteen een eerste advies kan sturen.