Behandelingen

Wat zijn huidoneffenheden en hoe laat u deze verwijderen?

Wat zijn huidoneffenheden?

Een gladde en egale huid is voor velen een ideaal beeld. In werkelijkheid is het zo dat er een aantal huidoneffenheden zijn waar iedereen last van kan krijgen. Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met ontsierende plekjes en vlekken op de huid. Huidoneffenheden worden ook wel fibromen, steelwratjes, gerstekorrels, bobbeltjes of wratten genoemd. Deze goedaardige, maar cosmetisch storende oneffenheden zijn niet altijd zichtbaar, maar het is erg vervelend om ze te voelen. Wanneer u last heeft van huidoneffenheden, kunnen de specialisten van Cryon deze verwijderen.

Hoe ontstaan huidoneffenheden?

Er zijn diverse oorzaken voor huidoneffenheden. Veelvuldige blootstelling aan de zon kan een rol spelen. Vaak is het een verschijnsel van de ouder wordende huid, maar niet alleen ouderen hebben last van huidoneffenheden. Ook bij jongvolwassenen kan het voorkomen; denk hierbij aan pigmentvlekken, gerstekorrels of steelwratten. Bij de oudere, donkere huid is dermatosis papulosa nigra een veelvoorkomende goedaardige huidverandering.

Huidoneffenheden verwijderen

Voordat we uw huidoneffenheden gaan behandelen, kijken we altijd eerst goed naar de aard van het plekje. Als we zeker weten dat het een onschuldige huidverandering betreft, kunnen we de plekjes vaak op een eenvoudige manier verwijderen. Door onze uitgebreide dermatologische kennis en jarenlange ervaring bent u verzekerd van een volstrekt veilige behandeling met een mooi resultaat. Zo kunnen de specialisten van Cryon huidoneffenheden verwijderen en huidproblemen behandelen zonder dat u hier littekens aan overhoudt. Omdat onze specialisten niet zijn opgeleid om goedaardige of kwaadaardige diagnoses te stellen, raden wij u aan om bij twijfel vóór de behandeling van huidoneffenheden contact op te nemen met uw huis- of huidarts.

Nazorg van huidoneffenheden

Direct na het verwijderen van huidoneffenheden kan er een lichte roodheid ontstaan, dit zal na ongeveer een dag afnemen. Daarnaast is het mogelijk dat er een lichte schilfering ontstaat. Het is van belang dat u niet gaat krabben en/of de schilfers verwijdert, omdat dit huidbeschadigingen kan geven. Vermijd direct zonlicht en de zonnebank tot zes weken na de behandeling om pigmentverschuivingen te voorkomen. Wij raden u een peeling aan. Door een peeling toe te passen na de behandeling verdwijnen eventuele wondrestanten sneller. Tevens hebben wij een aantal producten in ons assortiment welke het herstel van uw huid zullen bevorderen. Hier kunnen wij u na uw behandeling uiteraard meer over vertellen. Heeft u vragen over deze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Andere vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen over huidoneffenheden en de behandeling hiervan? Of bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het verwijderen van huidoneffenheden? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt altijd een foto naar ons sturen via WhatsApp, zodat één van onze medewerkers u meteen een eerste advies kan sturen. Wacht niet langer en laat uw huidoneffenheden verwijderen door de specialisten van Cryon. Wij gunnen het iedereen om een prachtig egale huid te ervaren.