Acne, Behandelingen

Dit helpt écht tegen acne!

5 oorzaken van acne en het beste middel ertegen

  1. Acne wordt veroorzaakt door een verstopping van de talgklier. Deze verstopping moet dus verwijderd worden om acne te voorkomen.

Meditopics Salicylzuur 2% helpt écht tegen deze verstoppingen. Salicylzuur 2% gebruikt u meestal eenmaal per dag in de avond. Masseer het stevig in en laat het de hele nacht werken. In de ochtend wast u het af.

  1. Acne wordt veroorzaakt door bacteriën. Het bestrijden van deze bacteriën helpt om ontstekingen te voorkomen.

Meditopics Huidreiniger Ph 3.5 en de Meditopics Antibacteriële huidreiniger zijn hier zeer geschikte producten voor. Was tweemaal daags uw huid met één van deze producten.

  1. Acne wordt veroorzaakt door wrijving. Denk hierbij vooral aan het aanraken van de huid met de hand. Ondersteunen van het hoofd waarbij de hand de rechterwang omhult zorgt -als u daar gevoelig voor bent- voor acne in de vorm van mee-eters en ontstekingen/puisten.

Hier kan ik geen producten voor adviseren. Het beste advies is: RAAK JE GEZICHT NIET AAN!

  1. Acne wordt veroorzaakt door verdikking van de hoornlaag. Dit kunt u bestrijden met een scrub of een “oplosmiddel” voor hoornstof.

Meditopics heeft drie AHA producten: Aha gel 5%, Aha gel 10% en Aha cream 12%. De werkstof is glycol en bijv 5% geeft 5% glycol aan. Het voordeel van deze “oplosmiddelen” voor hoorn is dat u het in de avond aanbrengt en dan de hele nacht laat werken. In de ochtend wast u het product af mét de opgeloste dode hoorncellen.

Babor heeft ook een Aha product: Refine Cellular Ultimate AHA 10+10 Peeling Gel. Met glycol 10% en nog extra Lactic acid (melkzuur werking tegen pigment) Pyruvic acid (druivenzuur) Salicylic acid (salicylzuur werking hoornoplossend en talgoplossend) Citric acid (citroenzuur werking antibacterieel en blekend).

Meditopics Abrasieve creme is een stevige scrub. Gebruik het onder de douche, masseer stevig de creme over de huid. Scrub 5 minuten! En doe het stevig!

  1. Acne wordt veroorzaakt door hormonen. Deze oorzaak is niet met verzorgingsproducten aan te pakken. Wat u wél kunt doen is uw huid in optimale conditie brengen door het opvolgen van bovenstaande tips.

Door acne is vaak de doorbloeding van de huid verstoort. Pak dit aan met het volgende product:

Meditopics Doorbloedingsmasker. Iedereen met acne zou dit masker moeten gebruiken. Het zorgt ervoor dat de huid geneest, dus donkere en rode vlekken verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *