Behandelingen

Kan Cryon syringomen verwijderen?

U kunt bij Cryon terecht om syringomen te verwijderen. Het zijn goedaardige tumoren die bestaan uit cellen van de zweetklieren in de huid. Syringomen komen meestal voor onder het oog, dicht tegen de oogrand aan en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Op deze pagina vindt u extra informatie over syringomen en de behandeling die Cryon aanbiedt vanuit de salon in Breda.

Wat zijn de oorzaken van syringomen?

Het is niet precies bekend waardoor syringomen ontstaan. In de meeste gevallen ontwikkelen syringomen zich vaak in de puberteit waardoor er vaak gedacht wordt aan een hormonale oorzaak. Syringomen kunnen ook in families voorkomen, dus er bestaat ook een erfelijke factor.

Syringomen verwijderen

Bij Cryon kiezen we ervoor om syringomen te knippen met een hele scherpe schaar. Dit is dit de meest efficiënte en minst pijnlijke methode is om syringomen te verwijderen. Tijdens het verwijderen van syringomen knippen we de bobbeltjes uit de huid en zal er een stukje tissue op de wond worden geplakt om het bloeden te stelpen. Na een tijd kijken we of de wond nog bloedt. Wanneer dit het geval is, herhalen we het afdekken van de wond met een nieuwe tissue. Mocht dit niet het geval zijn, laten we de wond aan de lucht drogen.

Wat kost het verwijderen van syringomen?

De kosten van de behandeling hangen af van de duur van de behandeling en kan verschillen per persoon. Cryon hanteert een standaard tarief van €38,50 per 5 minuten voor het verwijderen van syringomen. Een indicatie per syringoom is 2 minuten per stuk. Wij geven u graag een indicatie met betrekking tot de kosten voordat we beginnen met het verwijderen van uw syringomen. Hierdoor heeft u altijd zelf de keuze of u de behandeling wilt voortzetten.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Op de plaats waar een syringoom heeft gezeten ziet u na de behandeling een kleine wond. Het zal in het begin flink bloeden, maar we raden aan om de wond te laten drogen in de lucht. Zo geneest de wond het snelst. U zult zien dat het genezingsproces meteen begint en wanneer het bloeden is gestopt zal er een korst verschijnen op de wond. Deze korstjes zullen binnen een week vanzelf van uw huid vallen. Het is belangrijk dat u wacht totdat de korst vanzelf van uw huid valt en we raden af om deze er zelf af te trekken. Dit kan namelijk invloed hebben op de manier waarop de wond geneest.

Nabehandeling van syringomen

Na het verwijderen van syringomen raden wij aan om de wond minstens 24 uur te laten drogen in de lucht. Zodra er dan een korstje is gevormd, kunt u de huid weer voorzichtig reinigen en verzorgen zoals u gewend bent. Let wel op met het ruw afdrogen van de huid met een handdoek; dit kan de wond weer openen en dat is niet de bedoeling. Zolang er nog een korst op de wond zit is deppen met een handdoek beter. Het is niet nodig om speciale producten te gebruiken om de wond te verzorgen. De korst beschermt de wond tegen bacteriën. Naast voorzichtig zijn met reinigen en verzorgen hoeft u verder niets te doen aan de nabehandeling.

Andere vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen wat betreft syringomen en de behandeling hiervan? Of bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het verwijderen van uw syringomen? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt een foto naar ons sturen via WhatsApp, zodat één van onze medewerkers u meteen een eerste advies kan sturen.