Behandelingen

Wat is rosacea en welke behandeling is geschikt?

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die voornamelijk de gezichtshuid treft. Het is niet besmettelijk. Rosacea is te herkennen aan een rode uitslag op de huid en geeft vaak een branderig gevoel. Soms komen hier bultjes en puistjes bij kijken die overigens niets met acne te maken hebben. Rosacea wordt weleens verward met couperose, maar dit is niet hetzelfde. Bij couperose gaat het alleen om rode, uitgezette vaten op de wangen en het voorhoofd, zonder ontstekingen. In onze salon komen regelmatig mensen voor een Rosacea behandeling. Wij helpen u daarom graag vanuit onze salon in Breda.

Hoe ontstaat rosacea?

De oorzaak van rosacea is helaas nog onbekend. Het is wel duidelijk dat de bijkomende ontstekingsverschijnselen voornamelijk worden veroorzaakt door bacteriën. Vooral de staphylococcus aureus bacterie is actief op de huid wanneer we spreken over rosacea. Voor deze bacterie schrijven veel artsen antibiotica voor. Antibiotica helpt de aandoening tijdelijk te verbeteren omdat het de staphylococcus aureus bacterie vernietigt.

Rosacea behandeling

Echter pakt de antibiotica ook de goede bacteriën op de huid aan, wat natuurlijk niet de bedoeling is. De huidspecialisten van Cryon raden daarom aan om speciale producten te gebruiken zodat uw huid in balans blijft. De klachten van rosacea kunnen erg vervelend zijn maar hebben geen ernstige gevolgen. Echter, rosacea valt niet te genezen. U kunt alleen de klachten behandelen. Uit onderzoek is gebleken dat verschillende voedingsstoffen een negatieve werking hebben op rosacea. Wanneer we bij Cryon een rosacea behandeling uitvoeren proberen we eerst altijd te kijken naar uw voedingspatroon. Daarna zullen we samen met u de vervolgstappen van de rosacea behandeling bespreken.

–> Een behandeling inplannen

Wat kunt u zelf doen?

Rosacea zijn verwijde bloedvaten die meestal voorkomen in het gezicht. Dat betekent dat u middelen die vaatverwijding veroorzaken het best kunt vermijden. Denk hierbij aan alcohol, sterke kruiden en sommige medicijnen. Temperatuurswisselingen, te koude wind of sterk zonlicht kunnen de rosacea ook verergeren. Probeer daarop te letten in het dagelijks leven. Ook agressieve cosmetica kan een negatieve werking hebben op rosacea. In onze webshop vindt u verschillende producten die u dagelijks kunt gebruiken welke de huidbalans niet verstoren.

Andere vragen

Bent u benieuwd wat voor effect de rosacea behandeling kan hebben op uw eigen huid? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of maak meteen een afspraak.