Cryon

Hoe kunt u poriën verkleinen?

grove porien

Heeft u grove poriën in het gezicht? Dan wilt u vast weten hoe u deze poriën kunt verkleinen. In dit artikel leggen we uit welke routines u kunt toepassen om te zorgen voor een stralende huid. Daarnaast tippen we de producten die bij dit huidtype passen zodat u uw huid nog beter kunt verzorgen.

Hoe ontstaan grove poriën?

De grootte van uw poriën ontstaat door een optelsom van verschillende elementen, zoals genen, uw leeftijd, huidtype en andere omgevingsfactoren. Het is daarom belangrijk om te weten welk huidtype u hebt zodat u uw (gezichts)verzorging hierop kunt afstemmen. Iedere huid is immers anders en reageert ook anders op bepaalde stoffen. Zo zullen de poriën sneller verstopt raken door onder andere talg, make-up en vuil als u de verkeerde producten gebruikt. Dit is vaak het beste te zien op de neus, kin en op het voorhoofd, ook wel de T-zone genoemd.

Ook de ouder wordende huid gaat vaak gepaard met grove poriën in het gezicht. Dit komt doordat er minder collageen aangemaakt wordt, wat de elasticiteit van de huid vermindert.

Zo kunt u poriën verkleinen

De belangrijkste tip voor het verkleinen van grove poriën, is het gebruiken van de juiste producten in de juiste dosering. Zo zullen te vette crèmes ervoor zorgen dat uw huid te veel talg aanmaakt, waardoor uw poriën groter worden en uiteindelijk verstoppen. Kijk daarnaast ook kritisch naar de ingrediënten van uw huidverzorgingsproducten én make-up. Alcohol en geurstoffen zijn bijvoorbeeld ingrediënten die vaak worden gebruikt, maar een slecht effect hebben op uw huid.

Een andere tip om uw poriën te verkleinen, is het gebruik van exfoliators. In onze webshop vindt u exfoliators van verschillende topmerken op het gebied van huidverzorging. Verzorg uw huid daarnaast ook regelmatig met een gezichtsmasker.

Huidverbetering bij Cryon

Bij Cryon Praktijk voor Huidverbetering in Breda kunt u terecht voor behandelingen die gericht zijn op huidverbetering. Wij zijn gespecialiseerd in het aanpakken van huidproblemen en het verwijderen van huidoneffenheden. Zo kunnen onze peelings helpen bij het verkleinen van grove poriën.

Wilt u meer weten over onze behandelingen of wilt u eerst een deskundig advies voordat u een afspraak maakt bij onze praktijk in Breda? Stuur ons een appje op (+31) 6 8138 1465 met uw vraag en een foto zodat wij u op basis hiervan een passend advies kunnen geven.