Behandelingen

Wat zijn pigmentvlekken en kan Cryon deze behandelen?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen op elke plek van het lichaam ontstaan en zijn verkleuringen van de huid. Wilt u uw pigmentvlekken in uw gezicht laten verwijderen? Bij Cryon bieden kunnen wij uw pigmentvlekken behandelen om de verkleuring te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Ons team van specialisten en deskundigen zorgt ervoor dat alle huidoneffenhedenbehandelingen soepel verlopen. Op deze pagina vindt u extra informatie over pigmentvlekken en de behandeling die Cryon aanbiedt vanuit haar salon in Breda.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Wanneer pigmentcellen in de opperhuid extra melanine aanmaken, ontstaan pigmentvlekken. Het kan ook dat pigmentvlekken al vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar meestal ontstaan deze pas later in het leven. Dit kan door verschillende omstandigheden versterkt worden, door bijvoorbeeld  hormonen, ontstekingen, veroudering van de huid of ziekten.

Pigment beschermt de huid tegen stoffen van buitenaf zoals bijvoorbeeld uv-straling. Hoe meer de huid met de zon in contact komt, hoe meer pigment de huid aanmaakt om beschermd te blijven tegen bijvoorbeeld uv-straling. Te veel zonlicht kan zeer schadelijk zijn.

Voorkomen is vaak beter dan genezen. Dit geldt vaak ook voor pigmentvlekken op de huid. Wij benadrukken altijd dat een gezonde huid een mooie huid is; verzorg en bescherm uw huid goed tegen de zon om de schade aan uw huid te minimaliseren voor zover u kunt.

Hoe herken ik pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zien eruit als vlakke, bruine plekjes op de huid en kunnen verschillen in grootte, vorm en kleur. Deze vlekjes zitten in de opperhuid en kunnen verheven zijn. Pigmentvlekken zijn niet gevaarlijk maar kunnen vanwege cosmetische redenen niet gewenst zijn. Wanneer de pigmentverdeling onregelmatig is, er rode, gele, zwarte of bruine verkleuring van de huid ontstaan, dan kan dit duiden op onrust in de vlek en raden wij aan uw huisarts te bezoeken.

Pigmentvlekken behandelen

Bij Cryon bieden wij verschillende behandelmethoden aan die de zichtbaarheid verminderen en het aanzien van pigmentvlekken verbeteren.

De eerste stap is om de pigmentvlek te laten onderzoeken. Onze specialisten zijn niet opgeleid om uw huid te diagnosticeren. Wij raden u aan om bij twijfel over de aard van de (pigment)vlek vóór de behandeling contact op te nemen met uw huis- of huidarts.

Wanneer alles in orde is gediagnosticeerd, kunt u een afspraak maken bij Cryon. Om een beter beeld te krijgen van de pigmentvlekken kan het voorkomen dat wij voorafgaand aan een consultafspraak u vragen om eerst een aantal foto’s te maken van de betreffende pigmentvlekken en het gebied daaromheen. Zo weet u meteen of een behandeling nodig is en of wij u kunnen helpen. Of u nu pigmentvlekken in uw gezicht of elders op uw lichaam wilt laten verwijderen, Cryon geeft u graag advies.

Andere vragen

Heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen wat betreft pigmentvlekken en het behandelen hiervan? Of bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het behandelen van pigmentvlekken in uw gezicht of elders op uw lichaam? Dan kunt u uiteraard contact met Cryon opnemen door te bellen naar 076 520 4342. Wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt een foto naar ons sturen via WhatsApp, zodat één van onze medewerkers u meteen een eerste advies kan sturen.