Behandelingen

Kan Cryon uw moedervlek weghalen?

Moedervlekken weghalen

Het verwijderen van een moedervlek kan uit esthetisch oogpunt wenselijk zijn. Soms is het medisch noodzakelijk dan moet een arts de vlek verwijderen. Een moedervlek is een huidoneffenheid die in de meeste gevallen bestaat uit volstrekt onschuldige ophopingen van cellen met teveel pigment, maar in zeldzame gevallen kan een moedervlek ook kwaadaardig zijn. In dat laatste geval is operatief ingrijpen zo snel mogelijk geboden. Wanneer een vlek niet kwaadaardig is, kan iemand alsnog wensen dat een moedervlek wordt verwijderd. Raadpleeg altijd eerst uw arts om na te gaan of de moedervlek verwijderd mag worden.

Hoe ontstaan moedervlekken?

Een moedervlek is een gekleurd vlekje of bultje op uw lichaam. De vlekjes zijn meestal licht- tot donkerbruin gekleurd door de grote concentratie pigmentcellen of melanocyten op die plek in de huid. In principe zijn moedervlekken niet gevaarlijk, maar er is een klein risico dat een moedervlek verandert in een zogenaamd melanoom (kwaadaardige moedervlek), een agressief soort huidkanker. Hoe moedervlekken precies ontstaan is niet duidelijk. Welke moedervlekken u krijgt hangt af van wat u geërfd heeft. Ook verbrandingen tijdens de jeugd lijken een rol te spelen in het ontstaan en vergroten van moedervlekken.

Weghalen van moedervlekken door Cryon

Wanneer u naar Cryon komt voor het verwijderen van moedervlekken, wordt er eerst met u besproken om welke moedervlekken het gaat. Moedervlekken worden verwijderd met behulp van een elektrocoagulatie techniek of geknipt. Afhankelijk van uw moedervlekken bepaalt de specialist welke behandelmethode ze zal gebruiken.

Nabehandeling van moedervlekken

Na de behandeling wordt er een gel aangebracht die ervoor zorgt dat de genezing sneller zal verlopen. Indien nodig wordt er een pleister aangebracht. Wij adviseren om de pleister zo snel mogelijk te verwijderen en zodat er een korst kan ontstaan. Laat deze korst er zo lang mogelijk op zitten, was voorzichtig en breng op de korst geen crème aan. Als de korst eraf valt, op het gezicht na een week, op het lichaam na 3 weken; ziet u een rood vlekje. Zolang dit rood is gebruik erop een SPF 50. Dit rode verdwijnt vanzelf.

Contact

Wilt u graag een moedervlek laten weghalen of heeft u na het lezen van dit artikel nog andere vragen over moedervlekken en het verwijderen hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wanneer u naar Cryon komt voor het verwijderen van huidoneffenheden, wordt er altijd eerst met u besproken om welke huidoneffenheid het gaat en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Indien mogelijk wordt er meteen behandeld.

Wij nemen de tijd

Wij streven ernaar de juiste behandeling voor iedere huid te bieden en rusten niet voordat wij u een professioneel advies hebben gegeven. Ook wanneer wij u niet kunnen behandelen, zullen wij dit eerlijk aangeven. Wij denken graag mee met onze klanten en streven naar een structurele verbetering van de huid. Dit wordt dan ook zeer gewaardeerd door onze klanten. Lees bijvoorbeeld eens onze reviews op Google.