Behandelingen

Kan Cryon puistjes op de rug behandelen?

Puistjes op rug

Puistjes op de rug kunnen heel vervelend zijn. Veel mensen die last hebben van puistjes op hun rug schamen zich ervoor. Ze maken zich vaak zorgen over wat ze wel of niet kunnen dragen. Als het mooi weer is wilt u lekker kunnen genieten en u vooral niet bezighouden hoe u uw huid kunt verstoppen zodat niemand die puistjes op uw rug ziet. Toch blijft het iets waar veel mensen zich voor schamen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Weet dat u zeker niet de enige bent met puistjes op uw rug. In dit blogartikel leggen we uit wat wij voor u kunnen betekenen en geven we tips over wat u zelf kunt doen tegen acné op de rug.

Hoe ontstaat acné op de rug?

Acné op de rug en schouders komt veel voor bij jongeren, maar ook nog bij volwassenen. Bij de meeste mensen worden de acnéklachten minder na hun 25ste levensjaar. Toch is er ook een groep van dertigers en veertigers die er dan nog steeds last van heeft. Het betreft dan meestal vrouwen. Mocht u er gevoelig voor zijn, dan kan het in een bepaalde periode ineens opkomen en een aantal weken tot maanden later ook weer minder worden. Bij sommige mensen zien we door het reliëf aan het oppervlakte van de huid dat zij in het verleden puistjes hebben gehad. Dit worden acné-littekens genoemd.

Verschillende vormen acné op de rug

De puistjes op de rug kunnen verschillende vormen aannemen, van heel mild tot ernstig. Soms gaat het om enkele mee-eters en kleine puistjes op de schouders, bovenrug, nek en ook op de borst. Maar soms kan het ook de hele rug betreffen met diepe ontstekingen. Acné op de rug heeft meerdere kenmerken:

  • Zwarte mee-eters
  • Onderhuidse mee-eters
  • Bultjes
  • Puskopjes
  • Diepe ontstekingen
  • Cysten
  • Acné-littekens

Behandelen van acné op de rug

U heeft wellicht liever een puistje op uw rug, dan op uw gezicht. De rug kunt u immers bedekken en het gezicht niet. Helaas is acné op de rug wel wat moeilijker te behandelen omdat de huid daar vrij dik is. Dit zorgt ervoor dat de puistjes op deze plek wat hardnekkiger zijn. De huid op de rug heeft ook meer talgklieren dan de gezichtshuid, waardoor er meer plekken zijn waar puistjes op uw rug kunnen ontstaan. Daarnaast kunt u natuurlijk zelf moeilijker bij uw eigen rug komen dan bij uw het gezicht. Dat maakt verzorgen en wassen lastig met als gevolg dat we vaak minder aandacht besteden aan onze rug.

Wat kunt u zelf doen?

Zoals we hierboven beschreven is het moeilijk om bij uw eigen rug te komen, maar probeer het ook zeker niet. Wanneer u dit wel gaat proberen krijgt u, omdat u er niet goed bij kunt, het pus of de mee-eters er niet goed uit. Meestal maakt u dan schade door onrijpe puistjes uit te knijpen en veroorzaakt u grotere ontstekingen. Krab ook niet aan de huid als u korstjes of bultjes voelt. Hierdoor geneest de huid niet goed en is de kans groot dat daar een pigmentvlekje ontstaat. Ook verspreid u da de bacteriën naar andere gebieden van de rug en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Probeer altijd gezond en gevarieerd te eten en draag het liefst katoenen kleding, dit ademt beter. Slaap ’s nachts in een schone pyjama en douche altijd direct na het sporten. Probeer uw rug goed te reinigen met speciale producten. Laat uw partner of een familielid het product goed opsmeren zodat dit zijn werk kan doen. De specialisten van Cryon kunnen u altijd advies geven over producten die geschikt zijn voor uw puistjes op de rug.

Afspraak maken

Vaak kunt u helaas uw acné op de rug niet zelf verhelpen. Cryon is al 30 jaar gespecialiseerd in de behandeling van verschillende soorten acné en heeft door goede resultaten bij vele klanten een bekende naam gekregen in Breda en omstreken. Tijdens een eerste behandeling voor acné op uw rug wordt altijd samen met u afgestemd en besproken wanneer de vervolgbehandeling zal plaatsvinden. Meestal is dit na 1 of 2 weken, afhankelijk van de ernst van de acné en uw wensen. Heeft u andere vragen over acné op de rug of acné in het algemeen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar.