Behandelingen

Kan Cryon hormonale acné behandelen?

Hormonale acne

Af en toe een puistje kan bij iedereen wel eens voorkomen. U heeft uw gezicht een keer niet goed gewassen of wat minder gezond gegeten. Maar wanneer we spreken over hormonale acné in het bijzonder wordt dit zo goed als altijd gekenmerkt door een disbalans in hormonen. Hormonale acné ontstaat vaak doordat deze hormonen een toename van olie en talg veroorzaken, dat kan leiden tot verstopte poriën. Doorgaans hebben tieners meer last van hun hormonen, maar ook zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang kunnen hormonale acné krijgen. Zelfs buiten deze groepen mensen kunnen hormonen u soms last geven.

Hoe ontstaat hormonale acné?

Doorgaans kan een onzuivere huid worden verbeterd met een goede verzorgingsroutine, maar zijn hormonen het probleem van uw acné, dan ligt de oplossing iets complexer. Bij hormonale acné veroorzaken veranderingen in de hormonen oestrogeen, progesteron en testosteron onzuiverheden zoals pukkeltjes, mee-eters en een glimmende T-zone. Vooral een toename in androgene hormonen kan de olieproductie van uw huid flink opschroeven. Met als resultaat: een overmatig glanzende huid.

Wat kunt u zelf doen?

Maak van slaap een prioriteit, want met een diep slaappatroon wordt overmatige stress tegengegaan. Bovendien worden uw lichaam en het hormonale systeem met slaap ondersteund zodat deze beter kunnen functioneren. Met een rustgevende sport, zoals yoga, kunt u stress ook beter onder controle houden en loslaten. Nog een aanrader: drink voldoende water om giftstoffen uit uw lichaam te spoelen. Tot slot: eten voor een gezond darmstelsel. Probiotica (als supplement) kan hierbij helpen, maar kies wel voor hoge kwaliteit. Verder wilt u natuurlijk ver weg blijven van bewerkt voedsel die chemicaliën en ingrediënten kunnen bevatten die hormonale acne kunnen triggeren. Maar ook geraffineerde suikers en zetmeelrijke voeding, waardoor uw bloedsuikerspiegel omhoogschiet.

Verzorging bij hormonale acné

Natuurlijk is het heel belangrijk om uw huid goed te reinigen als u last heeft van hormonale acné. De specialisten van Cryon kunnen u uitstekend adviseren over producten die speciaal ontworpen zijn voor de behandeling van hormonale acné. Sla daarnaast vooral ook geen dagcrème tegen onzuiverheden over, want uw huid dient gehydrateerd te blijven. Zodra de zelfs vette huid niet goed gehydrateerd is, kan deze namelijk een seintje afgeven aan het lichaam om meer talg aan te maken.

Afspraak maken

Het liefst bent u natuurlijk zo snel mogelijk van uw hormonale acné af. Dit vergt helaas wat meer tijd. Cryon is al 30 jaar gespecialiseerd in de behandeling van acné en heeft door goede resultaten bij vele klanten een bekende naam gekregen in Breda en omstreken. Tijdens een eerste behandeling voor hormonale acné wordt afgestemd en besproken wanneer de vervolgbehandeling zal plaatsvinden. Meestal is dit na 1 of 2 weken, afhankelijk van de ernst van de acné en de wensen van de klant. Heeft u andere vragen over hormonale acné? Neem dan vooral contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar.