Hygiëne bij Cryon

Hygiëne is een belangrijke factor wanneer het aankomt op het leveren van schoonheidsbehandelingen. Hieronder leest u hoe wij dit aanpakken. We volgen hiervoor de HAM-code voor schoonheidsspecialisten.

  • Iedere klant krijgt een schone handdoek onder het hoofd en op de borst, een schone bandeau of schoon haarnetje, en een schoon kompres en/of sponzen.
  • Al ons wasgoed wordt gewassen op een lang programma op 60 graden, dit om bacteriën en schimmels te doden.
  • Er is voor iedere klant een schoon pincet, schaartje, borsteltje of ander instrument. Ook de make-up kwasten worden na elk gebruik gereinigd.
  • Werkmateriaal dat in contact komt met bloed is disposable/wegwerp zoals de naalden, mesjes, tissues en wattenschijfjes.
  • De instrumenten worden na gebruik in een rvs opbergbakje gelegd en op het einde van de dag in de ultrasoon gelegd. Hierin is een poeder opgelost in water. Deze oplossing zorgt ervoor dat na twee uur alle bacteriën, schimmels en virussen zijn gedood. Wij laten de instrumenten de hele nacht in deze oplossing liggen. Bovendien wordt in de ochtend de ultrasoon aangezet, waardoor het water trilt en verwarmd wordt. Al het vuil wordt er zo afgetrild. Hierna worden de instrumenten goed nagespoeld met koud water en per stuk schoongemaakt met een schuursponsje. Tot slot worden de instrumenten zorgvuldig afgedroogd en zijn deze weer klaar voor gebruik.
  • Bij de dieptereiniging dragen de specialisten wegwerphandschoenen van nytril. Ook bij het verwijderen van huidoneffenheden worden handschoenen gedragen

Heeft u nog vragen over de manier waarop Cryon voldoet aan hygiëne eisen? Neem gerust contact met ons op via mail: contact@cryon.nl