Behandelingen

Gerstekorrels verwijderen bij Cryon

Wilt u een gerstekorrel laten verwijderen? Wij bieden verschillende eenvoudige behandelingen in onze praktijk. Lees nu meer!

Gerstekorrels, wat is de echte oorzaak?

Meestal wordt de oorzaak gezocht in een vochttekort in de opperhuid maar dat is echt niet de oorzaak. Ik kan met zekerheid zeggen dat het komt door eeltvorming van de opperhuid. En de aanleiding hiervoor is: wrijving. Daarom ziet u gerstekorrels altijd op plaatsen waar wrijving is. Bijvoorbeeld de ooghuid; veel mensen hebben de gewoonte om vaak in hun ogen te wrijven. Het resultaat hiervan is: gerstekorrels (milia/milium).

Door de wrijving verdikt de dode huidcellenlaag van de opperhuid zich. Hierdoor kan een uitgang van een talgklier worden afgesloten waardoor de talg er niet uit kan. Dit ziet u omdat er een wit bolletje ontstaat. Een wit korreltje wat in de loop der jaren flink kan uitgroeien tot een geel/witte korrel. De gerstekorrel voelt altijd heel hard aan als je over de huid wrijft.

Gerstekorrels komen dus voor op plaatsen waar de huid wrijving ervaart. Denk aan alle drukplaatsen die een BH veroorzaakt maar ook
aan de liezen en zelfs op de uitwendige geslachtsorganen.

Laat gerstekorrels altijd door een expert verwijderen. Vooral gerstekorrels op het lichaam zijn technisch voor ons een uitdaging.

Hoe wordt een gerstekorrel verwijderd?

Een gerstekorrel kan alleen verwijderd worden door de opperhuid in te snijden zodat de korrel eruit kan. Bij Cryon gebruiken we scalpel 11 om deze kleine insnijdingen te maken, u voelt daar weinig van. Al hangt dat ook erg af van de plaats waar de korrel zit. Hoe meer de huid verdikt is over de gerstekorrel hoe moeilijker het is om deze in te snijden.

Daarom is het niet aan te raden om zelf te proberen een gerstekorrel te verwijderen. Het is technisch een moeilijk klusje en een korrel op het lichaam verwijderen is nog meer een uitdaging.

Hoe ziet mijn huid eruit na het verwijderen van een gerstekorrel?

U ziet na de behandeling een klein rood streepje waar het sneetje is gemaakt, de huid is verder plat en ongeschonden. Dit rode streepje is meestal al na 48 uur niet meer zichtbaar en is makkelijk te camoufleren.

Wat kan ik doen om te voorkomen dat ik gerstekorrels krijg?

Zorg ervoor dat de huid niet de kans krijgt om zich te verdikken. Dus probeer druk op de huid te vermijden. Draag bijvoorbeeld geen beugel-bh maar meestal een bh die zacht is. En wrijf niet over uw huid uit gewoonte. De huid in conditie houden door exfoliëren/scrubben en verzorgen helpt ook.