Acnebehandeling2018-10-05T17:39:27+00:00

Wat is acne?

Acne begint meestal in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren op het gezicht, de rug en borst worden groter en produceren meer talg, die bovendien dikker is van samenstelling. Vier factoren beïnvloeden de ontwikkeling van acne:
1. een te grote productie van talg
2. verstopping van de uitvoergang van de talgklier
3. ontstekingen door het “lekken” van talg in de lederhuid/dermis
4. vermeerdering van bacteriën in de talgklier

Als er teveel talg wordt afgescheiden en de uitvoergang is verstopt dan hoopt de talg zich op. Deze talgophopingen worden ‘mee-eters’ of ‘comedonen’ genoemd. Er zijn ‘open’ mee-eters (zwarte comedonen) en ‘gesloten’ mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt steeds groter door de toegenomen verhoorning (verstopping) van de uitvoergang van de talgklier, waardoor deze afgesloten wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën die talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vetzuren zet de verstopte talgklier steeds verder uit waardoor er talg gaat lekken in de lederhuid. Dit veroorzaakt een ‘ontsteking’ of ‘puist’. Deze kunnen flink zeer doen en zien er vaak opvallend uit.

Alle namen voor acne en mee-eters: acne, acne vulgaris, acne juvenilis, jeugdpuistjes, acne scars, acne littekens; mee-eters, comedonen, zwarte puntjes, black heads, white heads,

Acne kan ontstaan door inwendige en uitwendige factoren. Wanneer het om uitwendige factoren gaat kunt u denken aan contact met stoffen die de dode huidcellenlaag van de huid verdikken of die door middel van paraffine een afhankelijkheid van een verzorgingsproduct creëren. Wanneer niet de juiste verzorgingsproducten worden gebruikt voor de acnehuid, kan dit het succes van de behandeling erg in de weg staan. Gedacht kan worden aan cosmetica en crèmes die minerale oliën bevatten. Paraffine is een minerale olie. Net als vaseline.

Inwendige factoren kunnen zijn: genetische aanleg, hormonen, stress, vermoeidheid, slecht eetpatroon.

Druk, wrijving en krabben kunnen bestaande acne verergeren. Voorbeelden hiervan zijn acne in de hals en op de kaakrand wanneer iemand vaak een shawl draagt of met zijn hand vaak het hoofd ondersteunt. Ook het dragen van een pet, hoofddoek of kriebelen van een pony kan acne verergeren. De ergste littekens ontstaan juist door te krabben of pulken. Veel klanten vinden het moeilijk van de huid af te blijven als er onzuiverheden zitten. Wij weten dat dit heel erg lastig is en doen er alles aan om met de klant toch tot de juiste motivatie te komen. Zolang een klant de huid blijft irriteren door aanraking, kan de huid zich nooit herstellen en blijft acne bestaan. Bovendien ontstaan er rode vlekjes (littekens), welke moeilijker weg te krijgen zijn dan bestaande onzuiverheden. Bij Cryon zijn wij ook gespecialiseerd in het weghalen van deze littekens door acne, dus mocht u al littekens hebben; kom gerust langs en wij geven u een passend advies!

Natuurlijk blijven wij iemand wel gewoon behandelen wanneer deze niet in staat is te stoppen met krabben aan onzuiverheden. We zorgen er dan voor dat de schade zo klein mogelijk blijft en de huid in zo goed mogelijk conditie verkeert.

Het team van Cryon is ontzettend gedreven in de behandeling van acne en doet er alles aan om succes te bereiken samen met de klant. Omdat er veel tieners bij Cryon komen voor acne, zijn wij ook zeer ervaren in de omgang met deze doelgroep. Aanpassingen tijdens de behandeling om de pijn te verlichten en de open manier van communiceren met jongeren zorgt ervoor dat Cryon anders is dan andere salons. Er wordt bovendien tijd genomen voor de achterliggende oorzaak van acne, want niet altijd zijn hormonen de boosdoeners van dit probleem. De invloed van de psyche, gedrag en verzorging zijn minstens net zo invloedrijk. Er wordt door de specialistes stilgestaan bij al deze zaken. Daarnaast zorgt de behandeling van de huid met een grondige dieptereiniging en bio-peeling voor een zeer goed resultaat.

Om ook de verzorging thuis zo optimaal mogelijk te maken, werkt Cryon samen met Meditopics om zo goed mogelijke acneproducten te ontwikkelen. Meditopics is een merk dat specifiek geschikt is voor de acnehuid en bovendien toegankelijk geprijsd is. De producten bevatten Salicylzuur om de uitgang van de talgklier open en schoon te houden, Tea Tree voor ontsmetting.

Dit is een vraag die veel klanten stellen. Verschillende factoren tellen mee in het bereiken van goed resultaat. Hierbij denkt u aan:
– De frequentie van behandelen,
– Het juiste gebruik van verzorgingsproducten thuis
– Het NIET aanraken van de huid
– Geen blootstelling aan overmatig zonlicht (zonnebank, zonvakantie)
– Gezond leven en verantwoord omgaan met stress en vermoeidheid

Al deze factoren zijn ontzettend belangrijk voor het onder controle krijgen en overwinnen van acne. Om van een acnehuid weer een gladde huid zonder littekens te maken is motivatie doorslaggevend voor het succes. Cryon biedt de kennis, adviezen en beste behandeling om dit succes ook werkelijkheid te laten worden, maar het aandeel van de klant in dit proces is minstens net zo belangrijk!

Wanneer we kijken naar de gemiddelde klant bij Cryon met acne, kunnen we zeggen dat de huid al na de eerste paar behandelingen opknapt en verbetert. Zeker wanneer er thuis passende producten van Cryon worden gebruikt. Op die manier doet de klant niet alleen wat aan de conditie van de huid bij Cryon, maar werkt dagelijks thuis ook aan verbetering van de huid en vermindering van acne. Het kan zijn dat een acnehuid na een paar behandelingen al zodanig is opgeknapt, dat de behandelfrequentie kan worden afgebouwd, maar meestal zien we dat het een langer proces is om de acne helemaal onder controle te krijgen. Hierbij kunt u denken aan een proces van bijvoorbeeld een half jaar.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor “acnebehandeling” is de kans groot dat u uw acnebehandeling (bio-peeling) bij Cryon vergoedt krijgt. U kunt zelf uitzoeken bij uw zorgverzekeraar tot welk bedrag u per jaar vergoedt krijgt. Vaak is een verwijzing vanuit de huisarts of dermatoloog noodzakelijk om de behandeling vergoed te krijgen, maar niet iedere verzekeraar eist dit. U dient uw zorgpas mee te nemen naar Cryon, dan noteren wij uw polisnummer en burgerservicenummer in uw persoonlijke klantenkaart. U betaalt de behandeling zelf bij Cryon en krijgt van ons een declaratieformulier mee naar huis. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar en op die manier het geld terug ontvangen.

Door artsen wordt acne als een ziekte gezien en behandeld met medicijnen (anti-biotica, zware medicatie zoals Roacutane). Onze ervaring is dat een goede dieptereiniging noodzakelijk is om resultaat te bereiken met acne. Alleen medicijnen helpen onvoldoende en werken bovendien meestal alleen zolang het medicijn gebruikt wordt. Wanneer de kuur is afgelopen zien we vaak dat de acne net zo veel terugkeert. Door de algehele conditie van de huid te verbeteren en een goede dieptereiniging te doen, zien wij dat gebruik van medicatie niet of zeer zelden nodig is.

Wijze van behandelen van acne

Cryon is al bijna 30 jaar gespecialiseerd in de behandeling van acne en heeft door het succes bij duizenden klanten een bekende naam gekregen in Breda en omstreken.

Het proces van behandelen ziet er als volgt uit:

Eerste behandeling (Bio-peeling Goud: 60 minuten, € 87,–):
 • Verschillende stappen van reiniging (denk aan schoonmaken, scrubben, doorbloeden),
 • Uitgebreide dieptereiniging (ontdoen van onzuiverheden),
 • Inmasseren Bio-peeling,
 • Verschillende stappen van verzorging (denk aan hydraterend serum en verzorgende crème tegen acne).
– Er wordt een productadvies gegeven door de specialiste om de huid thuis juist te verzorgen.
Producten die Cryon adviseert bij acne*:
 • Meditopics huidreiniger pH 3,5 € 15,95
 • Meditopics Aha 12% € 19,95
 • Meditopics Salicylzuur € 19,95
 • Meditopics Doorbloedingsmasker € 32,95
 • Babor Daily purifying crème € 20.50
  *een passend advies is per persoon noodzakelijk.
  Met deze producten kunt u zo’n 3 maanden doen bij tweemaal daags gebruik.

– Tijdens de eerste behandeling wordt afgestemd en besproken wanneer de vervolgbehandeling zal plaatsvinden. Meestal is dit na 1 of 2 weken, afhankelijk van de ernst van de acne en de wensen van de klant.
– Daarna wordt de huid met regelmaat behandeld en wordt er echt gewerkt aan het verbeteren van de huidconditie en het verminderen van acne.
– Tijdens iedere volgende behandeling wordt geëvalueerd hoe de voortgang van de huid is en wat eraan gedaan kan worden door om het resultaat te bevorderen.

Contact

 
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Contact Info

Wilhelminapark 46, 4818SN Breda

Phone: 076 520 4342

Web: Cryon schoonheidssalon

error: