Behandelingen

Vetbultje verwijderen bij Cryon

Vetbultje verwijderen

Wilt u een vetbultje laten verwijderen? Wij bieden verschillende eenvoudige vetbultje behandelingen in onze praktijk. Lees nu meer!

Hoe ontstaan vetbultjes in het gezicht?

Vetbultjes in het gezicht komen vaak voor op het voorhoofd of rondom de neus. Dit zijn vaak de wat vettere delen van het gezicht, waardoor vetbultjes hier makkelijker kunnen ontstaan. Het is meestal een gevolg van een beschadiging van de huid, wat leidt tot een overproductie van talg door de talgklieren. Bij veel mensen ontstaan vetbultjes rond het 40e levensjaar en kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Vaak is een langdurige blootstelling aan de zon een oorzaak van vetbultjes in het gezicht. Hierdoor raden wij altijd aan om je huid goed te beschermen met onder andere een dagcrème met SPF. Hierover kunnen wij u goed adviseren tijdens de behandeling. U kunt de beste producten daarnaast ook direct online bestellen in onze webshop.

Kan ik zelf een vetbultje uitknijpen?

Het zelf uitknijpen of verwijderen van een vetbultje is niet aan te raden en eigenlijk ook niet mogelijk. Wij adviseren dus altijd om een vetbultje te laten verwijderen door een professional.

De behandeling

Bij Cryon kunnen wij uw vetbultje verwijderen met een eenvoudige coagulatie behandeling. Dit houdt in dat wij het vetbultje verwijderen met het gebruik van een naaldje die onder stroom staat. Hiermee wordt het vetbultje als het ware weggebrand. Er zal vervolgens een korstje ontstaan. Deze mag u er niet zelf aftrekken, maar moet er vanzelf af vallen. Op deze manier heelt het wondje dat door de behandeling is ontstaan het mooist.

Let op: de specialisten van Cryon zijn niet opgeleid om diagnoses (goedaardig of kwaadaardig) te stellen. Twijfelt u over de aard van het vetbultje? Dan raden wij u aan om vóór de behandeling contact op te nemen met uw huis- of huidarts.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de behandeling van vetbultjes in onze praktijk in Breda? Neem dan contact met ons op! U kunt daarnaast een foto via Whatsapp naar ons doorsturen. Op basis hiervan kunnen wij inschatten of wij de vetbult kunnen verwijderen.