Behandelingen

Kan Cryon een onderhuidse puist verwijderen?

Onderhuidse puist verwijderen

Wilt u een onderhuidse puist laten weghalen? Bij Cryon zijn we gespecialiseerd in huidverbetering en kunnen we u zeker helpen. Maar wat is het precies? Een onderhuidse puist is een ontsteking die zich onder de huid bevindt. Deze ontsteking is gevuld met bloed en etter. Er is bij een onderhuidse puist geen wit of zwart kopje te zien. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het formaat van een onderhuidse puist niet te vergelijken is met die van gewone (jeugd)puistjes: ze zijn meestal veel groter. Heeft u last van onderhuidse puisten en wilt u deze laten verwijderen? Lees dan verder en ontdek wat Cryon voor u kan doen of neem direct contact op door te bellen naar 076 520 4342.

Onderhuidse puisten en acne

Onderhuidse puisten vormen de meest ernstige vorm van acne. De onderhuidse puist bevindt zich onder de buitenste laag van de huid waardoor het voor de ontsteking een behoorlijk karwei is om door de huid heen te breken. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking alle tijd heeft om rustig verder te groeien. Hierdoor kan er al snel sprake zijn van een bult die een rode kleur aanneemt. De onderhuidse puist heeft pas de mogelijkheid om door de huid heen te breken wanneer de huid boven de ontsteking in die mate is verzwakt dat het de druk niet meer kan volhouden. Houd er rekening mee dat dit een behoorlijke tijd kan duren, met alle gevolgen van dien (littekenvorming).

De behandeling

Wanneer u uw huid wilt helpen om de druk van de onderhuidse puist af te halen, kunt u ervoor kiezen om met behulp van een naald een gaatje te laten prikken in de verzwakte huid. Wij raden aan om dit door een gekwalificeerde  huidpraktijk zoals Cryon, te laten doen. Door een gaatje te prikken in de huid zorgt u ervoor dat het onderliggende pus zeer eenvoudig kan worden afgevoerd. De zwelling zal direct afnemen. De lange periode die nodig is voordat de onderhuidse puisten uit zichzelf barsten of weggaan kunnen ervoor zorgen dat er littekens ontstaan die een drastische impact kunnen hebben op uw uiterlijk. Voorkom dit en laat de specialisten van Cryon naar uw huid kijken. Wij kunnen u helpen bij het deskundig verwijderen van uw onderhuidse puist. Lees meer over onze behandelingen die gericht zijn op resultaat.

Kan ik zelf onderhuidse puisten weghalen?

Blijf er vooral af! Probeer niet zelf de onderhuidse puist uit te drukken. De kans bestaat namelijk dat de puist niet uit de huid klapt maar in de huid waardoor het pus verspreid wordt in het weefsel. Heeft u last van onderhuidse puisten? Dan is het heel belangrijk dat u snel hulp zoekt bij een gespecialiseerde praktijk of bij de dermatoloog. Blijf er niet mee rondlopen want de schade in de vorm van littekens kan aanzienlijk zijn. Met een goede behandeling en de juiste producten kunt u vervolgens voorkomen dat u nieuwe onderhuidse puisten krijgt. Bij Cryon adviseren we u graag hoe u een onderhuidse puist kunt voorkomen, maar wanneer u er al last van heeft zullen wij ze voor u weghalen.

Maak een afspraak

Wilt u een onderhuidse puist laten verwijderen door Cryon? Iedere huid is anders. Daarom plannen wij altijd eerst een persoonlijk consult met u in om de status van de huid te controleren. Voor meer informatie over de precieze behandeling bij onderhuidse puisten kunt u altijd contact opnemen met onze ervaren specialisten. Ook wanneer wij u niet kunnen behandelen, zullen wij dit eerlijk aangeven. Wij denken graag mee met onze klanten en streven naar een structurele verbetering van de huid. Dit wordt dan ook zeer gewaardeerd door onze klanten. Lees bijvoorbeeld eens onze reviews op Google.